Brand Concept / Conceptul Brandului

EN

Maigre means femininity and romance, that’s why we’ve buit the whole universe around the DRESS.

 

It is about that dress, in which you dream being dressed and which transforms a special moment into a memorable one, the contemporary dress, but which does not go out of style, which you put on and make yourself stand out.

 

The Maigre woman is effortless chic, and her perfection comes from an exercise of naturalness. The biggest challenge is to make stories, not garments, in a simple but not mundane style.

 

Our creations are made-to-measure, limited editions but also unique pieces.

 

RO

Maigre înseamnă feminitate și romantism, de aceea am concentrat întregul univers în jurul rochiei.

 

Este vorba despre acea Rochie, în care te visezi îmbrăcată și care transformă un moment special într-unul memorabil, rochia contemporană, dar care nu se demodează, pe care o pui și te pune în valoare.

 

Femeia Maigre este chic fără eforturi, iar perfecțiunea ei vine dintr-un exercițiu de naturalețe. Cea mai mare provocare este să realizăm povești, nu obiecte vestimentare, într-un stil simplu, dar nu banal.

 

Creațiile noastre sunt made-to-measure, ediții limitate dar și piese unice.

Roxana Purcaru - Creative Director / Director de Creație

EN

With a background in legal and economic studies, but also with a great passion for fashion, Roxana started flirting with clothing creation a few years before studying design, in 2010, when she was 23 years old.

 

Having both artisan grandmothers of carpets and folk costumes, she was introduced as a child to the artistic field, and especially fascinated by the manual work technique.

 

Inspired by the great couture houses in Paris and Beirut, her creations are an ode to femininity, by choosing the dress as the central piece.

RO

Cu un background de studiu juridic și economic, dar și cu o mare pasiune pentru modă, Roxana a început să cocheteze cu creația vestimentară cu câțiva ani înainte să studieze și design, în 2010, când avea 23 de ani.

 

Având ambele bunici artizani de covoare și costume populare, a fost introdusă de mică în domeniul artistic, și fascinată în special de tehnica manuală de lucru.

 

Inspirată de marile case de couture, din Paris și Beirut, creațiile sale sunt o odă adusă feminității, prin alegerea ca piesă centrală, a rochiei.